Cursisten die bij ons langs kwamen

Wat ik zocht heb ik gevonden: wil ik en kan ik fictie schrijven? Dat heb ik in deze cursus ontdekt samen met Gijsje, Annemarie en mijn medecursisten. Ik heb veel geleerd. Sterker, alles was nieuw voor me. De opdrachten waren telkens weer een uitdaging (OMG, kan ik dit wel?!). Enerzijds weet ik nu ook dat schrijven behalve een creatief proces ook hard werken is. Anderzijds lees ik literatuur met andere ogen; ik herken ‘onze opdrachten’, de vertragingen, de stream of consciousness, e.d. Geweldige ervaring: er is een nieuwe wereld voor mij open gegaan.

José Haverkamp (15-weekse maart 2019 t/m juni 2019)

Super leuke cursus met veel individuele aandacht. Je leert echt je eigen schrijfstel ontwikkelen ipv dat er schools iets wordt aangeraden. Zou zeker aanbevelen.   
Lune Zijnen (15-weekse maart 2019 t/m juni 2019)


Superleuk, gezellig en leerzaam jaar bij de schrijfcursus! Boeiende lessen over techniek, schrijftrucs en de kunst van het verhalen vertellen!

Floris Kreiken (Jaaropleiding Proza 2018/2019)

Vanaf de eerste les voelde ik mij welkom en op mijn plaats tussen de andere cursisten, ondanks de verschillende achtergronden, wensen en niveaus. De sfeer is veilig en vertrouwd, waardoor ik mijn gedachtes op papier durfde te zetten en te bespreken met de groep. We inspireerden en motiveerden elkaar tijdens de intensieve, maar ook gezellige avonden. De docenten hebben veel kennis en Gijsje geeft op meesterlijke wijze feedback, waardoor je je als beginnend schrijver zekerder gaat voelen en groeit. 
Na deze cursus, met boeiende en afwisselende, korte en langere opdrachten, weet je hoe je een kort verhaal in het genre van jouw keuze opbouwt, en hoe je dit verhaal interessant maakt voor de lezer. Daarnaast lees je nooit meer op dezelfde manier een boek en geniet je nog meer van mooie teksten in films. Deze cursus smaakt absoluut naar meer, maar voldoet ook als afgerond geheel.

Monique (15-weekse september 2018 t/m januari 2019)


De trein nadert Amsterdam Centraal. Ik trek mijn jas aan, trek mijn muts over mijn hoofd, pak mijn tas en stap de trein uit. Met NS kaart in de hand, daal ik met al die andere mensen voetje voor voetje de trap af naar de stationshal. En even later sta ik daar weer, middenin die wereldstad. Ik luister naar het piepende geluid van de trams en zie de grachtenpanden in de avondzon. Ik baan me een weg tussen geïrriteerde fietsers en drentelende toeristen. Met stevige pas loop ik naar de Sint Jansstraat waar ik op de bel druk. Gijsje doet met een glimlach open. Ik begroet mijn medecursisten en pak mijn schrijfschrift uit mijn tas. Dat schrift dat inmiddels goed gevuld is met alles wat ik de afgelopen weken geleerd heb. Wat zouden ze van mijn verhaal vinden? En wat gaan we vandaag leren? Ik heb er zin in!

Marian Hildenbrand (15-weekse september 2018 t/m januari 2019)


De 15-weekse is een prachtige cursus waarin je jezelf echt kunt ontdekken als schrijver, zowel technisch als qua identiteit: wie ben jij als schrijver, wat drijft jou en hoe krijg je dat zo op papier dat het jouw stem is. Met leuke speelse opdrachtjes, met elkaar en in je eentje, ga je het grote schrijfavontuur aan!

Als je eenmaal aan je korte verhaal begint ligt de confrontatie met jezelf te wachten en dat betekent alleen maar groei! Zorg wel dat je tijd hebt tussen de cursusdagen anders is het zonde!

Deanneke (15-weekse september 2018 t/m januari 2019)


Ik zou iedereen die van schrijven en creatief bezig zijn houdt aanraden om deze cursus te doen! De lessen werden in een prettige setting gegeven, met goede, vriendelijke docenten met veel kennis en fijne tips. We kregen les in een kleine groep zodat er tijd genoeg om iedereen persoonlijke aandacht te geven. Ook mijn mede- cursisten waren heel behulpzaam en we kregen goede feedback van elkaar. Ik heb heel veel geleerd en keek elke week weer reikhalzend uit naar de woensdagavond! 
Vera Naamani (15-weekse september 2018 t/m januari 2019)


Een ontzettend leuke cursus. Omdat er met kleine groepjes gewerkt wordt, is er uitgebreid de tijd om iedereens werk te bespreken. De feedback van zowel de docenten als de medecursisten is heel prettig, en geeft je nooit het gevoel dat je slecht schrijft. Het is een ontzettend veilige plek waar iedereen veel respect voor elkaar en elkaars werk heeft. Er is geen competitie, iedereens werk is even belangrijk. Aanvankelijk vond ik het best wel eng om aan de cursus te beginnen. Het was voor mij dus een hele geruststelling dat de docenten én de medecursisten zo enthousiast over al het werk waren, en dat iedereen elkaar zo aanmoedigde. We hebben trouwens ook enorm veel gelachen met z’n allen, wat mij betreft een grote bonus.

Naomi Olderikkert (15-weekse maart t/m juni 2018)

Ik heb altijd willen schrijven, maar merkte dat ik op veel vlakken tekort schoot. Door het volgen van de vijftienweekse cursus bij Schrijfcursus Amsterdam, heb ik de basisbeginselen van het schrijverschap geleerd. Gijsje is een fantastische, humorvolle leraar. Je kan merken dat zij veel ervaring met en verstand van schrijven heeft. Wat mij betreft zou de cursus langer mogen zijn, zodat er bijvoorbeeld meer met verschillende stijlen geoefend kan worden.

Gerard Theuns (15-weekse januari t/m april 2018)


Ik kan de cursus zeker aanbevelen. Het is erg laagdrempelig en een ideale kennismaking met de verschillende disciplines in het schrijven. Verder worden in mijn ogen de essentiële valkuilen van een beginnende schrijver goed aangestipt, waardoor je al vlug een flinke hoeveelheid basiskennis tot je neemt en meer vertrouwen krijgt in je eigen werk.
Pascal de Heij (6-weekse mei/juni 2018)

Zeer ervaren vakkdocenten die op een prettige wijze heel deskundig les geven. Goed georganiseerd. 
Lucas Peeters (6-weekse mei/juni 2018)

Door de cursus heb ik ontdekt dat je creativiteit een handje kunt helpen. Veel afwisselende oefeningen en fijne kleine groep.

Letty Reimerink (15-weekse september t/m december 2017) 

  

Ik vond schrijven bij Papieren Helden heel erg leuk! Ik heb ontzettend veel over schrijven geleerd; over techniek, verhalen, perspectief en de opbouw van een tekst. De docenten gaven goede feedback en zorgden voor een goede sfeer. Ik ging elke week met heel veel plezier naar de binnenstad!
Floris Kreiken (15-weekse september t/m december 2017) 

De jaarcursus bij Papieren Helden is een enorme aanrader. Ik heb anders leren schrijven, zonder mijn eigen stijl te verliezen. Sterker nog; juist door die eigen stijl meer uit te diepen en te versterken. Daarnaast heb ik nu veel meer materiaal geschreven dan ik in mijn eentje thuis voor elkaar had gekregen. Niet alleen is Gijsje Kooter zelf een bijzonder fijne en professionele aanwezigheid, ze weet als geen ander een groep docenten te verzamelen die vanuit hun eigen onderbouwde visie en achtergrond werken, waardoor het leerrendement hoog ligt.

Tot slot: ook de groep cursisten wordt niet toevallig bij elkaar gezet. Gijsje weet het zo vorm te geven dat de groep waarme