Maaike Bergstra

Maaike Bergstra (1982) deed de opleiding tot Docent Drama in Arnhem en de opleiding Writing for Performance in Utrecht. Haar stukken Beste Mensen (2007) en In Gesprek (2008) werden uitgegeven door Buitenkunst. Een fragment uit Isa (2007) werd gepubliceerd in TM, vakblad voor de podiumkunsten. In 2008 heeft ze haar afstudeertekst Video afgerond onder begeleiding van Gerardjan Rijnders. Recent schreef ze een boek met scènes die door kinderen van 8 t/m 10 jaar gespeeld kunnen worden: Ik kan alles en meer (2010). Op dit moment woont en werkt ze in Amsterdam als freelance schrijver en docent.

 

Als docent is Maaike onder andere werkzaam aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, waar ze toneel en schrijftraining geeft. In de zomer geeft ze cursussen bij Buitenkunst en door het jaar heen neemt ze diverse workshops aan zowel docenten als leerlingen van Jeugdtheaterscholen, ROC’s en kunstencentra voor haar rekening.

 

In haar lessen stimuleert ze het plezier in het schrijven en maakt ze tegelijkertijd schrijftechnieken inzichtelijk. Ze biedt kennis aan die de cursist in staat stelt zijn eigen werk kritisch te bekijken. Haar doel is altijd de cursist zichzelf te laten verrassen.


Wilt u zich inschrijven?

 

Voor meer informatie: www.maaikebergstra.nl