Schrijfcursus

Er komt weer een cursus kortverhaal + schrijftechnieken aan. Ontdek de verhalenverteller in jezelf. Al onze cursussen vinden plaats op onze mooie locatie in de binnenstad van Amsterdam op nog geen 10 minuten loopafstand van Centraal Station. In elke cursus is plaats voor 7 cursisten.


foto 4


15-weekse cursus creatief schrijven (vanaf dinsdagavond 5 februari 2019). 

Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven? De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo'n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een kort verhaal zodat je aan het eind van de cursus ook echt iets tastbaars hebt. 


Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, tijd, plaats en handeling, epifanie, sfeer, context, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst, structuur, de functie van suggererend taalgebruik, spanningsboog, plot en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.
 Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren.

De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk. 

swimmer-1678307 1920


Lees in ons Gastenboek wat anderen van de diverse schrijfcursussen bij Schrijfcursus Amsterdam vonden.


Klik hier voor informatie over al onze docenten.

schrijfcursus amsterdam  (copyright, 2018)