Schrijfcursus

Er staan een paar mooie cursussen op stapel. Nog net voor de zomervakantie start een korte kennismakingscursus van 6 weken vanaf donderdagavond 6 juni 2019. Het weekend voor de zomervakantie hebben we ons eerste verdiepingsweekend schrijven in de hitte. Op 4 september 2019 begint er weer een 15-weekse cursus creatief schrijven op onze mooie locatie in de binnenstad van Amsterdam op nog geen 10 minuten loopafstand van Centraal Station. In elke cursus is plaats voor 7 cursisten.


foto 4


Kennismakingscursus Creatief schrijven (6 lessen vanaf donderdagavond 6 juni 2019). 
In zes lessen maak je kennis met de beste schrijfoefeningen van Schrijfcursus Amsterdam. Je krijgt inspirerende opdrachten tijdens de les, die je thuis uitwerkt. De teksten worden de volgende les voorgelezen en besproken. Je leert wat een scène is, hoe je dialoog inzet, op wat voor manieren je een personage kunt creëren, vanuit welk perspectieven je een verhaal kunt schrijven en nog veel meer aspecten die je in het schrijven tegenkomt.


Schrijven in de hitte o.l.v. Annemarie de Gee (verdiepingsweekend: vrijdagavond 5 t/m zondagmiddag 7 juli 2019)

De verdiepingsweekenden zijn een nieuw fenomeen. We willen in de toekomst vaker weekenden organiseren waarin we dieper ingaan op een thema of een aspect van het schrijven. Het eerste weekend zal gaan over schrijven in de hitte. Het is vaak fijn om te werken met een uitgangspunt. Aangezien de zomers steeds warmer worden, gaan wij ons verdiepen in dit onderwerp. Wat is zweet eigenlijk? Raken we steeds verhitter wat temperament betreft? Over hitte in de tram, iemand koelte toe wuiven, hittebestendig zijn of vol van begeerte.


Cursus Creatief schrijven (15 lessen vanaf woensdagavond 4 september 2019). 

In deze persoonlijke cursus werk je aan korte opdrachten die je pen scherpen en je fantasie uitdagen. Er wordt gewerkt aan woordkeuze, metafoor, ritme, personage, tijd, plaats en handeling, epifanie, sfeer, context, vorm versus inhoud, perspectief, stijl, dialoog, tekst en subtekst, structuur, de functie van suggererend taalgebruik, spanningsboog, plot en nog veel meer aspecten waar je keer op keer mee te maken krijgt bij het schrijven.
 


Hoe kies je je onderwerp en hoe schrijf je precies dat wat je wilt schrijven?
 De opdrachten bestaan uit gerichte schrijfoefeningen tijdens de les. Zo'n oefening kan een fragment opleveren dat het begin is van een groter geheel. Ook krijg je opdrachten mee naar huis, waarvan het resultaat de volgende les besproken wordt. Je schrijft vanuit diverse perspectieven en over verschillende onderwerpen. Je werkt naast- of met behulp van de oefeningen toe naar een kort verhaal zodat je aan het eind van de cursus ook echt iets tastbaars hebt. Tijdens de besprekingen van het werk zal je stijl of onderwerp zich uit het geschreven materiaal destilleren. Je oefent je in het geven en ontvangen van gefundeerde kritiek op het binnen de cursus geschreven werk van jezelf en je medecursisten. De schrijfcursus is een goede cursus voor beginners en gevorderden en biedt voor ieder een flink palet aan schrijftechnieken. Je bent ongeveer 2 uur per week kwijt aan huiswerk. 


Lees in ons Gastenboek wat anderen van de diverse schrijfcursussen bij Schrijfcursus Amsterdam vonden.


Klik hier voor informatie over al onze docenten.


schrijfcursus amsterdam  (copyright, 2019)