Schrijfcursus

SCHRIJF EEN SCENARIO IN 10 WEKEN. Volg de unieke Cursus Scenario schrijven. Vertel je verhaal in dialogen. Al onze cursussen vinden plaats op onze mooie locatie in de binnenstad van Amsterdam op nog geen 10 minuten loopafstand van Centraal Station. In elke cursus is plaats voor 7 cursisten.


foto 4


Cursus Scenarioschrijven (10 lessen vanaf donderdagavond 11 april 2019). 


Heb jij de ambitie om filmscenario’s te maken? Denk jij een betere toneeltekst te kunnen schrijven dan Maria Goos? Heb je spannende verhaallijnen in je hoofd, maar weet je niet goed waar te beginnen? Tijdens de cursus Scenario schrijven krijg je zicht op verschillende verteltechnieken, verhaalstructuren, spanningsbogen en plotontwikkelingen. Je leert robuuste, dramatische dialogen schrijven die in dienst staan van je verhaal. De cursus Scenario schrijven is bedoeld voor gemotiveerde schrijvers. We stellen geen specifieke eisen aan je aanvangsniveau.

Dialogen, scènes en personages

Een scenario schrijven is een uniek genre. Je schrijft namelijk gesproken woorden. Een scenarioschrijver is behalve woordkunstenaar dus ook een beeldkunstenaar. Een script schrijven is het combineren van beelden met woorden. Tijdens de cursus Scenario schrijven ga je aan de slag met dialogen, scènes en personages. Wanneer kies je voor ‘Show, don’t tell’? Ga je voor een handeling in beeld of in woord? Hoe wek je spanning op en hoe houd je diezelfde spanning vast? Allemaal vragen die voorbij komen bij scenario schrijven.


Scenario schrijven voor toneel, film en televisie

Een script schrijven voor een toneelstuk vergt andere vaardigheden dan een scenario schrijven voor film of televisie. Je ontdekt de verschillende scenariovormen en leert zowel de overeenkomsten als de verschillen. Gaandeweg ontdek je in de cursus Scenario schrijven welke vorm het beste bij jou past.


Praktische cursus Scenario schrijven

Een scenario of script schrijven kost tijd en het helpt zeker als je wat ervaring hebt. Daarom ga je al tijdens de cursus Scenario schrijven aan de slag met het schrijven van je eigen scenario. Daarbij ben je vrij om te kiezen voor het schrijven van losse scènes of een compleet scenario. Je kiest een bestaand literair kort verhaal als uitgangspunt en focust vervolgens op het ontwikkelen van vakkundige, speelbare teksten. Daarbij kies je voor toneel of film en televisie.

Feedback en presentatie script schrijven

De cursus Scenario schrijven heeft een praktische insteek waarbij elkaars werk bespreken een essentieel onderdeel is. Buiten de lessen om lees je het werk van medecursisten waarna je tijdens de les dit werk gaat bespreken. Zo kom je tot verrassende inzichten of invalshoeken waar je nog niet aan had gedacht. De cursus Scenario schrijven wordt afgesloten met een speciale presentatieles, waarin professionele acteurs het geschreven werk voorlezen. Je zult zien dat je script echt vleugels krijgt.


Leerdoelen

Na de cursus heb je het volgende bereikt:

  • Je hebt je schrijfvaardigheid ontwikkeld.
  • Je hebt zicht op de overeenkomsten en de verschillen tussen toneel en tv/film.
  • Je kan je laten inspireren door wat reeds gemaakt is en daar je eigen draai aan geven.
  • Je kan prikkelende monologen en dialogen schrijven.
  • Je leert plotschrijven.
  • Je schept geloofwaardige karakters (karakterontwikkeling).
  • Je hebt zicht op wat vertelstructuur en opbouw doen voor een verhaal.
  • Je kent de waarde van tijd, plaats en handeling. 
  • Je bent je bewust van het samenspel tussen vorm en inhoud.
  • Je schrijft vakkundig opgebouwde toneel- of filmscènes.


admission-2974645 1920


Lees in ons Gastenboek wat anderen van de diverse schrijfcursussen bij Schrijfcursus Amsterdam vonden.


Klik hier voor informatie over al onze docenten.


schrijfcursus amsterdam  (copyright, 2019)