Zomerschrijfweekend

We gaan voor het eerst weer live! Deze zomer organiseren Schrijfcursus Amsterdam en Het Schrijfcentrum een verhalentweedaagse waarin je in één weekend een zinderend zomerverhaal schrijft. De cursus wordt gegeven op een van de ruige, creatieve broedplaatsen van Amsterdam-Noord in het weekend van 31 juli en 1 augustus 2021.

 

128272265 2504043999901895 547437974009770369 o


Schrijf een zomerverhaal.

Deze tweedaagse wordt gegeven door schrijvers Annemarie van de Gee en Anne Büdgen, die jarenlange ervaring hebben in het lesgeven.

Wat kenmerkt de zomer? Een steeds tropischer wordende stad. De brandende zon op het IJ. Onweersbuien. Maar ook: tentritsen die niet meer dichtgaan. Met een boot op een eiland aankomen. Een liefde tussen de wuivende korenvelden. Broeierige dorpen waar iedereen zwijgt. Heb je zin om een zomerverhaal te schrijven? Door middel van inspirerende schrijfoefeningen leer je in een paar scènes tot de kern te komen van wat je wil vertellen. We gaan in op personage en plot, op stijl en spanningsopbouw en dat alles binnen de couleur locale van de zomer.

Je krijgt twee keer een heerlijke lunch, er is thee en koffie en halverwege het weekend schuift er een schrijver aan die iets vertelt over een favoriet zomerverhaal.    

Op zondagmiddag presenteren we de verhalen aan elkaar. Waar mogelijk kan iedereen iemand uitnodigen om de verhalen bij een glas wijn te komen beluisteren. 


Enthousiast geworden? Schrijf je hier in voor deze cursus.